LUDO: "IK BEN EIGENLIJK DE ADVOCAAT VAN DE KLANT"

Maak kennis met Ludo Strating (27). Met zijn enthousiasme en opgedane kennis zorgt hij ervoor dat klanten echt verder geholpen worden door de U-Turn
 

“Waarom ook niet?”

Ludo volgde de opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens zijn studie wist hij niet zo goed wat hij wilde. Ludo: “Ik vond het super leuk om met mensen in contact te zijn, maar wel in combinatie met techniek. Na mijn afstuderen wist ik niet goed welke richting ik op wilde. Dus begon ik met mijn oriëntatieproces. Ik sprak met mezelf af dat ik vijf gesprekken wilde voeren met verschillende bedrijven. Mijn eerste gesprek was bij MOOQE. Ondanks deze afspraak met mezelf, dacht ik na dit gesprek: waarom zou ik dit niet doen?”

Weg met die administratieve klusjes

En dus startte Ludo in 2018. Ludo: “In deze functie vond ik de combinatie tussen it/techniek en mensen/klanten heel fijn. Ik hield me met name bezig met het optimaliseren van processen bij klanten. Eigenlijk zorgde ik ervoor dat de klant geen administratieve ‘rot’ klusjes meer had. Daar haalde ik voldoening uit. Ik ben eigenlijk de advocaat van de klant. Ik verdedig de klant, help hen verder met optimalisatie processen en AFAS vraagstukken. Waar ik eerst echt de oplossing neerzette, bedenk ik deze nu meer samen met de klant. En dat doe ik met veel enthousiasme. Eigenlijk neem ik het voortraject op me. Ik ben heel enthousiast over het optimaliseren van processen en laat dit dan ook duidelijk overkomen op de klant. Wij willen zorgen dat mensen niet meer met computerzaken bezig hoeven te zijn, maar gewoon mens kunnen zijn. Met die insteek ga ik een gesprek aan. Daarna gaat Rob daarna de diepte in met de klant.”

De mooiste ervaring

“Mijn mooiste ervaring binnen MOOQE?”, vraagt Ludo. “Dat is alles wat ik voor het Ziekenhuis Bernhoven heb mogen doen. Ik heb daar een aantal U-Turns opgezet en de klant geënthousiasmeerd over deze automatiseringsslag. Nadat alles liep, hebben we alles overgedragen en houdt Bernhoven zich nu zelf bezig met de U-Turns. Dat traject sluit naadloos aan bij de insteek van MOOQE: we willen een klant niet afhankelijk maken, maar enthousiasmeren over het product. Ziekenhuis Bernhoven is daarbij een goed voorbeeld: zij beheren het product nu helemaal zelf. En waar nodig springen wij bij.”